top of page

Kleurenleer

Sebastiaan Schoen  geeft een 10-delige les waarin je kennis maakt met het schilderen in olieverf. Kleurenleer is essentieel voor het vervaardigen van klassiek realistische schilderijen. Het begrip van kleuren en hun interacties helpt bij het creëren van harmonie, contrast en diepte in een schilderij.

Opbouw van de les

Tijdens de lessen kleurenleer werken we met drie primaire kleuren zijn rood, blauw en geel. Deze kleuren kunnen niet worden gemengd uit andere kleuren, maar ze kunnen wel onderling worden gemengd om een breed scala aan andere kleuren te creëren.

Aantal punten waar aandacht aan wordt besteed tijdens de lessen:

1. Beperken van je palet: Werken met een beperkt aantal kleuren om consistentie en harmonie te behouden. Een beperkt palet dwingt je ook om creatief te zijn met kleurmengingen.

   

2. Kleuren mengen: Mengen van kleuren op een palet met een paletmes om nauwkeurige tinten te krijgen. Beginnen met kleine hoeveelheden verf en gaan we geleidelijk meer toe voegen om de gewenste kleur te bereiken.

   

3. Transparantie en Opaciteit: Variëren in transparantie van de olieverf. Gebruik van transparante kleuren voor glacis en opake kleuren voor dekking. Mengen van medium zoals liquin om de transparantie te beïnvloeden.

   

4. Onderschildering: Beginnen met een monochrome onderschildering (bijv. in grisaille) om toonwaarden en vormen/verhoudingen vast te leggen voordat je kleuren toevoegt.

   

5. Kleurtemperatuur: Gebruiken van warme kleuren in de voorgrond en koelere kleuren in de achtergrond om diepte te creëren.

 

6. Kleurcontrasten: Experimenteren met complementaire kleuren om spannende contrasten en vibraties in je schilderij te creëren.

Data 2024

Maandagavond 2, 9, 16, 23, 30 september 7, 14, oktober 2024

Lestijden

Maandag avond van 19.00 tot 22.00

Kosten

Voor introductie olieverf in 10 lessen van 3 uur betaal je

 595 ,- inclusief materiaal, koffie/thee.

Deelname

Introductie olieverf vindt afhankelijk van het aantal aanmeldingen plaats op bovenstaande datum.
Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.Locatie


Fine Art Academy

Graafdijk West 4

2973 XD Molenaarsgraaf

                       


 

Schermafbeelding 2024-06-03 101140.png
20240118_140859.jpg
ei .jpg
Aanmelden

Ik meld me aan voor 10 lessen kleurenleer van Sebastiaan Schoen:
 

bottom of page