Tekenen volgens de Bargue methode

Vanuit het belangrijke en nog steeds geldende klassieke principe ‘tekenen gaat aan het schilderen vooraf’, geeft Marco Krauwinkel een 5-delige cursus waarin de beproefde, zogenaamde Bargue-methode als tekentechniek wordt gebruikt. Charles Bargue en Jean-Léon Gérôme introduceerden deze techniek eind 19e eeuw in het schilderonderwijs. Gérôme was in zijn tijd de meest vermaarde kunstenaar-docent in Frankrijk. Met zijn collega Bargue zette hij deze methode op.


Opbouw van de lessen

De workshop vindt afhankelijk van het weer buiten plaats, en zal vooraf eerst beginnen in de lesruimte met duidelijke uitleg over materiaal, kleurgebruik en compositieleer. Gedurende de dag zal Marco regelmatig een korte demonstratie geven tussen het schilderen door. Voor wie is zijn de lessen?

Voor cursisten die graag buiten schilderen en zich willen verdiepen in het plein air (buiten) schilderen naar de natuur.

Datum 2021

 

16 juli 2021

Kosten


De 1 daagse workshop is van 09.00 tot 16.00 uur inclusief materiaal, lunch, thee en koffie, betaal je € 85,-
Workshop 'Plein air’ van Marco Krauwinkel is een unieke kans om in de polder van de Alblasserwaard ''plein air'' te schilderen. De 1 daagse workshop vindt plaats op bovenstaande datum.
Maximaal 8 deelnemers.

Locatie


Fine Art Academy

Graafdijk West 4

2973 XD Molenaarsgraaf