top of page

5-daagse Masterclass Academisch model

De gerenommeerde Duitse kunstenaar Ulrich Suberg geeft een 5-daagse Masterclass op academisch niveau van maandag 13 t/m vrijdag 17 juni 2022 .

De Masterclass Academisch model begint elke ochtend met het academisch tekenen van een model. Hierbij komen fundamentele anatomische aspecten aan bod. Na een exclusieve lunch wordt er in de middag live portret geschilderd in een lange sessie van 3 uur.

Maandag 13 t/m vrijdag 17 juni 2022. 
 

Programma

10.00 – 12.30 uur Modeltekenen, anatomie en perspectief, focus op proportie, vergelijkend meten en de expressie van de lijn. En verder focus op het onderscheid in toon, half tonen, licht donker en contrast.
12.30 – 13.00 uur Uitgebreide lunch
13.00 – 16.00 uur Academisch model schilderen, uitsluitend lange poseersessies, zodat je door constante observatie en optimalisatie het model in al zijn facetten kunt bestuderen en vastleggen in olieverf.

Datum 2022

13 t/m 17 juni 2022

Tijd

 

Masterclass aanvang van 10.00 tot 16.00

Kosten


De 5-daagse Masterclass is inclusief alle materialen, uitgebreide lunch, thee en koffie.

De kosten bedragen € 735,-inclusief BTW (exclusief eventuele overnachtingskosten).

NB: Voor deelnemers die werkzaam zijn als zelfstandige in de culturele sector is er mogelijk financiering beschikbaar voor alle Masterclasses, lessen en workshops.

Dit kun je aanvragen/indienen via: https://werktuigppo.nl/

 

Toelichting


Als toelichting op zijn Masterclass zegt Ulrich Suberg: ‘Ik leg de nadruk op klassiek modeltekenen en portretschilderen als het belangrijkste aspect van de technische vaardigheden in de kunst. Ik studeerde twee jaar aan de Klassieke Academie in Groningen en stapte vervolgens over naar de academie in Florence waar ik een vierjarige schilderstudie volgde. Nu ik in juni bij de Fine Art academy ben, wil ik graag via deze Masterclass mijn kennis en ervaring beschikbaar stellen aan anderen.’

Fine Art Academy adviseert om niet te lang met aanmelden te wachten. Vol is vol.

Deelname


De 5-daagse Masterclass vindt afhankelijk van het aantal aanmeldingen plaats op bovenstaande datum. Mocht de Masterclass niet doorgaan vanwege Covid-19 maatregelen dan wordt de datum verzet of vindt restitutie van het lesgeld plaats.
Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

 

Overnachting

Voor eventuele overnachting kun je gebruik maken van de prachtige B&B's in de omgeving. Via onderstaande link kun je boeken.

Bed and Breakfast Molenaarsgraaf - Unieke B&B's| Bedandbreakfast.eu


Locatie


Fine Art Academy

Graafdijk West 4

2973 XD Molenaarsgraaf

 

Ulrich.jpg

Ulrich Suberg

Olieverf op linnen
 

Portret011Tuned.jpg

Ulrich Suberg

Houtskool op papier 
 

bottom of page