top of page

3-daagse Masterclass Portret in houtskool 


Judith Steenkamer geeft een 3-daagse Masterclass Portret in Houtskool, van 17 t/m 19 februari 2022 .

Opbouw van de Masterclass

Tijdens de masterclass gaan we een portret tekenen met houtskool. Houtskool is een prachtig medium waarmee je schitterende realistische effecten kunt bereiken.

In drie dagen wordt het portret opgebouwd en leer je de principes van het tekenen met houtskool. Iedereen zal hetzelfde portret tekenen (de referentie is een foto), zo kan iedereen ook van elkaar leren.

De masterclass begint met een uitleg van de materialen; de verschillende soorten houtskool, gum, verschillende soorten papier en wit potlood. We maken gebruik van houtskool van het merk Nitram.

Tijdens deze masterclass laat Judith voorbeelden zien van verschillende stijlen waarvoor houtskool geschikt is, om een impressie te geven van de veelzijdigheid van dit medium. Hier wordt duidelijk dat houtskool geschikt is voor zowel grove, expressionistische tekeningen, als zeer gedetailleerde levensechte tekeningen.

Tijdens de masterclass portret in houtskool zullen demonstraties worden gegeven, en zullen er ook fragmenten van video’s bekeken worden waar hedendaagse kunstenaars een portret met houtskool tekenen. Dit om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van het hanteren van dit materiaal.

Aan het eind van de masterclass zal worden gedemonstreerd op welke wijze je een houtskooltekening fixeert en hoe je hem kunt vervoeren en verzenden.Voor wie is Portret in houtskool?


Voor deelnemers die realistisch tekenen in houtskool willen leren.

Datum 2022

 

Donderdag 17 t/m Zaterdag 19 februari 2022

Kosten


De 3 daagse masterclass is van 10.00 tot 16.00 uur inclusief  alle materialen, lunch, thee en koffie. Voor de masterclass is het dus niet nodig om eigen materiaal mee te nemen. De kosten bedragen € 535,- inclusief BTW (exclusief eventuele overnachtingskosten)
Masterclass ''Portret in houtskool'' van Judith Steenkamer is een prachtige kans om jezelf te bekwamen in het tekenen met houtskool en les te krijgen van deze kunstenares van internationaal niveau.

NB: Voor deelnemers die werkzaam zijn als zelfstandige in de culturele sector is er mogelijk financiering beschikbaar voor alle Masterclasses, lessen en workshops.

Dit kun je aanvragen/indienen via: https://werktuigppo.nl/

 

 Deelname


De 3-daagse Masterclass vindt afhankelijk van het aantal aanmeldingen plaats op bovenstaande datum. Mocht de Masterclass niet doorgaan vanwege Covid-19 maatregelen dan wordt de datum verzet of vindt restitutie van het lesgeld plaats.
Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Aanmelden via onderstaand aanmeldformulier

Overnachting

 

Voor eventuele overnachting kun je gebruik maken van de prachtige B&B's in de omgeving. Via onderstaande link kun je boeken.

Bed and Breakfast Molenaarsgraaf - Unieke B&B's| Bedandbreakfast.euLocatie


Fine Art Academy

Graafdijk West 4

2973 XD Molenaarsgraaf

 

Will.jpg

Judith Steenkamer  

Houtskool op papier
Portret van Will

Clementine.jpg

Judith Steenkamer  

Houtskool op papier
Portret van Clementine

bottom of page