Portret Special

Portret Special is een 10-delige les waar je een portret van jezelf, familielid, dierbare gaat schilderen volgens klassieke methode. Mocht je deze lessen willen volgen en geen model ter beschikking hebben, heeft de docent een voorbeeld model om deze te schilderen. De lessen worden gegeven door Marco Krauwinkel.

Voorafgaand aan de lessen

Op zaterdag 3 september tussen 10.00 en 16.00 kom je met de persoon die je wil gaan portretteren naar de lesruimte om een fotosessie te maken, zodat we deze de komende lessen kunnen gebruiken als uitgangspunt voor het uiteindelijke portret.

De geportretteerde persoon gaan we fotograferen en schilderen van hoofd tot schouders.

Extra info met betrekking tot het model

Om iemand op een klassieke manier vast te leggen is het belangrijk dat de persoon die geportretteerd gaat worden qua kleding neutrale kleding aan heeft tijdens te fotosessie (denk hierbij aan zwart, bruin, grijs, donkerrood, zonder bewerkelijke patronen in kleding) De nadruk wordt immers gelegd op het gezicht en het licht wat daarop valt.

Opbouw van de les

Tijdens de lessen gaan we aan de slag met een door jouzelf gekozen model, die we gaan opzetten in zwart/wit (grisaille). Er wordt dan gewerkt met olieverf, in de tinten zwart en wit. Tijdens de eerste les gaan we aan de slag met olieverf en verschillende licht/donker tonen met verf maken en beginnen we met de onderschildering van het model met behulp van de rastermethode om zo de verhoudingen op juiste wijze op het doek/paneel te krijgen, en ook altijd op de rastermethode terug kunnen vallen, dit is een zeer fijne en hulpvaardige en uiterst betrouwbare methode. De lessen daarna gaan we ons storten op kleur met een beperkt palet , zodat we vervolgens kleur over de grisaille gaan zetten en de grisaille/onderschildering hebben als houvast voor het aanmengen van de juiste toon in kleur.

Portret in grisaille schilderen is een van de beste manieren om het schilderen met olieverf onder de knie te krijgen, het schilderen van kleur is daarna een stuk eenvoudiger.

Je leert van deze methode goed om tonaal zeer sterke portretten te maken.

Met deze methode leer je vertrouwen op je eigen waarneming en ontwikkel je het nodige gevoel voor vorm en toon.

Datum 2022

Zaterdag 3 september 

Dinsdagavond 20, 27 september 4, 11, 18, 25 oktober 1, 8, 15, 22 november 2022

Lestijden

Zaterdag 3 september tussen 10.00 en 16.00

Dinsdag avond van 19.00 tot 22.00

Kosten

Voor Portret Special in 10 lessen van 3 uur en een fotosessie betaal je

€ 635,- inclusief materiaal, koffie/thee.

Deelname


Portret Special vindt afhankelijk van het aantal aanmeldingen plaats op bovenstaande data.
Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.Locatie


Fine Art Academy

Graafdijk West 4

2973 XD Molenaarsgraaf

                       


 

portret special.jpg
Aanmelden

Ik meld me aan voor fotosessie en de 10 lessen Portret Special van Marco Krauwinkel: